Saako kaupungissa kuulua melua?

Vaalikoneessa oli väittämä; ”Asutuksen lähellä pidettävien konserttien ja tapahtumien melurajoja tulee tiukentaa”. Oma vastaukseni on ehdottomasti, täysin eri mieltä.

Kaupunkiin ja kaupunkilaiselämään kuuluu äänet. Niin myös ulkoilmatapahtumien ja konserttien äänet. Helsingissä on tällä hetkellä poikkeuksellisen tiukat melurajoitukset ja siitä syystä eri tapahtumajärjestäjät ovat siirtämässä tai pohtivat tapahtumiensa siirtämistä muihin kaupunkeihin. Ei anneta tämän tapahtua!

Koronan jälkeen Helsingin tulee olla tapahtumien osalta vetovoimainen ja innovatiivinen. Melurajoituksia tulee mielestäni jopa lieventää nykyisestä, jotta saamme houkuteltua kotimaisia ja kansainvälisiä esiintyjiä, sekä tapahtumia Helsinkiin. Samalla saamme tänne tapahtumista nautiskelevia ihmisiä niin muualta Suomesta, kuin maailmaltakin.

Tuntuu tylsältä todeta, että kaupunkiin kuuluu kaupungin äänet.

Ymmärrän, että kovat äänet haittaavat ajoittain esimerkiksi nukkumista. Siitä huolimatta, Suomessa on vain muutamia kuukausia, jolloin voimme järjestää ulkoilmatapahtumia ja silloin kaupunkialueella ei ole syytä rajoittaa tapahtuma-alan toimintaa.

Mikäli melulle altistuminen jatkuvaa, se on hyvinvoinnille haitallista. Tapahtumat kuitenkin kestävät yleensä vain yhden päivän (konsertit), tai viikonlopun (festarit). Kesälläkin arkisin on yleisesti hiljaisempaa, myös tapahtumien suhteen.

Nostetaan Helsinki jälleen tapahtumien keskipisteeksi ja luodaan tapahtuma-alalle parhaat mahdolliset toimintaedellytykset.

Ja nautitaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s