Kuka on Anu?

Lyhyesti

  • syntynyt Kuopiossa 1986
  • koulutukseltani olen ylioppilas, lähihoitaja ja sosionomi (YAMK tutkinto tulossa)
  • työskentelen Helsingin kaupungilla, vammaisten asumispalveluissa johtavana ohjaajana
  • asun Pohjois-Haagassa
  • harrastuksina kaupunkilaiselämä – mm. kulttuuri sen eri muodoissa, lisäksi järjestötehtävät ja vapaaehtoistyö
  • Kokoomusnaiset, Arkadian Kokoomusnaiset ry varapuheenjohtaja sekä Kokoomuksen Naisten Helsingin piirin varapuheenjohtaja

Lisää minusta

Olen syntynyt Kuopiossa, syyskuussa vuonna 1986. Olen kasvanut kuopiolaisessa lähiössä, Petosella. Lapsena minulla oli paljon ystäviä, joista onnekseni tärkeimmät kuuluvat edelleen elämääni. Lapsuuden perheeseeni kuuluvat vanhempieni lisäksi kaksi veljeä.

Vanhempani ovat työskennelleet perinteisissä ammateissa ompelijana ja autonkuljettajana. Äitini oli välillä myös käsityöalan yrittäjä. Kasvoin välittävässä ja kannustavassa perheessä, missä olen saanut toteuttaa itseäni ja tehdä omat päätökseni. Olen perheeni ensimmäinen ylioppilas ja korkeakoulutettu. Lapsena harrastin kaikenlaista musiikista partioon, mutta kansantanssi vei mukanaan. Tämän harrastuksen myötä pääsin myös näkemään Eurooppaa jo lapsena.

Yläasteen jälkeen hakeuduin lukioon ja kirjoitin ylioppilaaksi Kuopion lyseon lukiosta vuonna 2005. Lukion jälkeen suuntaviivat jatkolle eivät vielä olleet selvillä, joten tein välivuoden aikana töitä siistijänä. Ajattelen, että se oli arvokas kokemus työelämästä. Olin sanonut, että minusta ei koskaan tule hoitajaa, mutta ala alkoi kuitenkin kiinnostamaan. Valmistuin lähihoitajaksi erikoistuen mielenterveys- ja päihdetyöhön vuonna 2008. Viimeisen harjoittelun päätteeksi työllistyin mielisairaanhoitajaksi Niuvanniemen sairaalaan ja työskentelin siellä vuoden 2013 loppuun asti.

Olin useita vuosia aktiivinen toimija ammattiyhdistyksessä ja se on opettanut minulle paljon mm. yhdistystoiminnasta. Ay- hommista on myös lähtenyt yksi kipinä vaikuttamiseen, joka on voimistunut entisestään. Nykyään ammattiyhdistystoiminta ei enää tunnu omalta ja sen tilalle on tullut uusia vaikuttamisen kanavia politiikan kautta.

Muutin Helsinkiin tammikuussa 2014, vakituisen työpaikan perässä. Olin kuitenkin jo ennen muuttoa vakuuttunut siitä, että Helsinki on minun kaupunkini. Työskentelin kehitysvammaisten hoitajana ja ohjaajana yksityisellä sektorilla. Koska olen aina halunnut oppia lisää ja kehittyä, opiskelin työn ohella Metropolia ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Työllistyin jo ennen valmistumistani Helsingin kaupungille, psykiatria- ja päihdepalveluihin sosiaaliohjaajaksi.

Keväällä 2020 etsin uusia haasteita ja tulin valituksi Helsingin kaupungin vammaisten asumispalveluihin johtavaksi ohjaajaksi. Tässä työssä toimin tälläkin hetkellä, esihenkilötehtävissä. Suoritin lähiesimiehen ammattitutkinnon syksyn -20 ja kevään -21 aikana, mutta opintojen nälkä kasvoi syödessä. Aloitin YAMK opinnot monialaisen toimintakyvyn edistämisen ohjelmassa syksyllä 2021 ja tavoitteena sosionomi YAMK- tutkinto lähivuosina.

Tällä hetkellä asun Pohjois-Haagassa, puolison ja kissan kanssa. Pohjois-Haaga alueena on mielestäni Helsinkiä parhaimmillaan. Lähellä on luonto Keskuspuiston upeine ulkoilumahdollisuuksineen, mutta kivenheiton (tai pienen bussimatkan) päässä on myös kaikki muu mitä kaupungilla on tarjota. Olen helsinkiläinen, mutta ehdottomasti myös haagalainen.

Lähdin mukaan Kokoomuksen ja Kokoomusnaisten toimintaan 2019. Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja vaikuttamisesta. Yleensä kun johonkin lähden, niin lähden tekemään täysillä. En ole syntynyt kokoomuslaiseen perheeseen, mutta poliittisesti olen löytänyt sieltä kotini. Sen joukkueen eteen olen valmis työskentelemään, laittamaan niin sanotusti kädet saveen.

Kokoomuslaisena uskon mahdollisuuksien tasa-arvoon. Olen itse elävä esimerkki siitä, että omilla valinnoilla ja kovalla työllä voi saavuttaa niitä asioita, joita elämässään haluaa. Uskon yksilöön ja yksilönvapauteen. Luotan siihen, että jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Yksilönvapaus ja siihen liittyvä vastuu kulkevat käsi kädessä. Hyvinvointiyhteiskunnan tulee pystyä huolehtimaan niistä, jotka apua tarvitsevat. Hyvinvointiyhteiskunta ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, eikä sen ylläpitäminen ole mahdollista ilman vastuullista talouspolitiikkaa. Myös eläimistä ja ympäristöstä huolehtiminen ovat minulle lähellä sydäntä.

Helsinkiläisenä pidän erityisesti nykyisestä kaupunkistrategiastamme – maailman toimivin kaupunki. Se sisältää mielestäni kaiken mahdollisen ja oleellisen. Maailman toimivimman kaupungin tekevät kaupunkilaiset itse ja haluan olla mukana tekemässä tätä työtä. Helsinki on upea kaupunki täynnä mahdollisuuksia ja uskon siihen, että tulevaisuus löytyy entistä enemmän kaupungeista. Helsingissä on tehty vastuullista kokoomuslaista politiikkaa mm. talouden osalta ja se mahdollistaa monia asioita. Tästä meidän täytyy pitää kiinni myös jatkossa. Odotan mielenkiinnolla uuden, kokoomuslaisen pormestarin johdolla luotavaa kaupunkistrategiaa seuraaville vuosille.

Vaikka savolaisuus ei lähde minusta, sydämen kotini on Helsinki. Rakastan tätä kaupunkia, sen metroja, sporia, museoita, kirjastoja, merta, keskuspuistoa, kulttuuria, tapahtumia, kahviloita, kauppakeskuksia ja kaikkea muuta mitä kaupungilla on tarjottavana.